ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ιατροί Βιοπαθολόγοι : Αναγνώστου Αρχιμήδης,  Κανταρτζίδου Στυλιανή,  Λαγουδάκη Στυλιανή

Το Ποσειδώνειο Ιατρικό Πολυϊατρείο  διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό για την εκτέλεση όλων των διαθέσιμων βιοπαθολογικών εξετάσεων.

Στο κέντρο μας χρησιμοποιούμε σύγχρονους αναλυτές και αντιδραστήρια τα οποία ελέγχονται καθημερινά τόσο με εσωτερικές όσο και με διαπιστευμένες εξωτερικές διαδικασίες.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αξιολογούνται από το ιατρικό προσωπικό  σε συνάρτηση με τις πληροφορίες και το ατομικό ιστορικό του εξεταζόμενου όπως αυτό προκύπτει από το αρχείο πληροφοριών  που φυλάσσεται στο κέντρο μας.

Το Βιοπαθoλογικό τμήμα αποτελείται από:

 • Εκτελείται πλήρης βιοχημικός έλεγχος ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έλεγχο διαβήτη, κύκλου χοληστερίνης, νεφρικής και ηπατικής λειτουργίας, αναιμίας, καρδιακής και μυικής λειτουργίας.
 • Εκτελούνται εξετάσεις για το σύνολο των βιολογικών υγρών (καλλιέργειες ούρων , σπέρματος ,κολπικού υγρού, κοπράνων κ.α.)
 • Επίσης εκτελούνται εξετάσεις όπως  , αναζήτηση μυκήτων από δερματικές βλάβες , παρασίτολογική κοπράνων καθώς και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις όπως ανίχνευση τοξινών κλωστηριδίων , ποσοτικός προσδιορισμός καλπροτεκτίνης, ανίχνευση βακίλλων B-KOCH.
 • Ολοκληρωμένος έλεγχος αντισωμάτων έναντι ιογενών λοιμώξεων (τοξόπλασμα, ερπητοϊού, κυτταρομεγαλοϊού, ιού HIV,ιού Η1N1, νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2,κ.ά
 • Εκτελείται η βασική εκτέλεση της γενικής αίματος καθώς και μετρήσεις σχετικά με την πηκτικότητα όπως η μέτρηση του χρόνου προθρομβίνης (PT-INR) και χρόνου μερικής θρομβοπλαστίνης (APTT).
 • Τα αποτελέσματα δίδονται άμεσα εντός λίγων ωρών για άμεσο έλεγχο της θεραπευτικής αγωγής.
 • Το κέντρο προσφέρει έναν άρτιο ορμονικό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση ορμονικών διαταραχών όπως έλεγχος θυρεοειδούς αδένα, γυναικολογικών ορμονών, ορμονών αναπαραγωγής.
 • Το ανοσολογικό τμήμα καλύπτει όλη τη γκάμα ανοσολογικών εξετάσεων για την ανίχνευση και παρακολούθηση ασθενειών όπως:η ρευματοειδής αρθρίτιδα , το σκληρόδερμα, η νόσος του κολλαγόνου, ο ερυθηματώδης λύκος και τα αντισώματα κοιλιοκάκης.
 • Τα εργαστήρια του κέντρου μας προσφέρουν σύστημα έλεγχου επιπέδων διαφόρων φαρμάκων όπως φαινυτοΐνης (EPANUTIN), λιθίου και αμιωδαρόνης καθώς και έλεγχος και ανίχνευση επιπέδων ναρκωτικών ουσιών στα ούρα όπως βενζοδιαζεπίνες, κανναβινοειδή, οπιούχα και κοκαΐνη.
 • Εκτελούνται όλοι οι δείκτες νεοπλασίας για έγκαιρη διάγνωση και παρακολούθηση θεραπειών του καρκίνου όπως: καρκινοεμβρυϊκό αντιγόνο CEA , CA125, CA19.9, το προστατικό αντιγόνο PSA, το κλάσμα  free PSA/PSA κ.τ.λ.
 • Προσφέρονται επίσης πιο εξειδικευμένοι δείκτες όπως χρωμογρανίνη-Α, NSE, SCC, CYFRA 21-1, CA50 κ.α
 • Εκτελείται όλο το φάσμα κληρονομικών παθήσεων και μεταλλάξεων θρομβοφιλίας. Επίσης ποιοτικός και ποσοτικός προσδιορισμός ηπατίτιδων, ανίχνευση HIV, γρίπης Η1Ν1, κορωνοϊού για COVID19 και πλήθος άλλων εξετάσεων.
 • Ένας πλήρης αιματολογικός έλεγχος μπορεί  εξασφαλίσει σημαντικές πληροφορίες στον κλινικό ιατρό για τη σωστή προετοιμασία και παρακολούθηση της κύησης. Εκτελούνται αιματολογικές εξετάσεις που αποτελούν τον πλήρη  προγεννητικό  έλεγχο τον θρομβοφιλικό τον  έλεγχο μεταλλάξεως  κυστικής ίνωσης καθώς και εξετάσεις δεικτών γονιμότητας τόσο για γυναίκες όσο και άνδρες. Για παράδειγμα το σπερματοδιάγραμμα στον άνδρα και η αντιμυλλέριος (ΑΜΗ) στη γυναίκα αποτελούν πλέον βασικές εξετάσεις στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.
 • Εκτελείται όλο το φάσμα των αλλεργιογόνων και γίνεται ποσοτικός προσδιορισμός για μια σαφή και πλήρη εικόνα απαραίτητη στον κλινικό ιατρό για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ