ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ιατροί Ακτινολόγοι : Καρακούλια Μάρσια ,  Νεμποτάκης Παναγιώτης

Το κέντρο μας έχοντας ως πρωταρχική μέριμνα την ασφάλεια των εξεταζομένων και την προσφορά υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών, θέτει στη διάθεσή σας τελευταίας γενιάς ψηφιακό ακτινολογικό σύστημα χαμηλής ακτινοβολίας και υψηλής ευκρίνειας.

Στο κέντρο μας έχει επίσης προμηθευτεί το σύστημα αποθήκευσης ψηφιακών ακτινογραφιών και υπερήχων PACS  το οποίο δίνει τη δυνατότητα επανεκτύπωσης παλαιοτέρων ψηφιακών αρχείων.

Οι ψηφιακές ακτινογραφίες τείνουν να αντικαταστήσουν πλήρως τις αναλογικές καθώς μειώνεται αισθητά η δόση ακτινοβολίας προς τον  εξεταζόμενο  όπως επίσης και οι επαναλήψεις .

Τα σύγχρονα συστήματα υπερηχογραφίας μας παρέχουν τη δυνατότητα  για πλήρη έλεγχο όλων των οργάνων του ανθρώπινου σώματος .

Φλεβών
Θυρεοειδούς
Άνω κάτω κοιλίας
Οσχέου
Νεφρικών αρτηριών
Κοιλιακής Αορτής-Λαγονίων αρτηριών
Σπληνοπυλαίου Άξονα
Νεφρικών αρτηριών
Διακολπικό

Έγχρωμη υπερηχογραφία αγγείων /triplex αγγείων: Μελέτη μορφολογικής απεικόνισης των αγγείων σε συνδυασμό με τη δυναμική απεικόνιση, καταγραφή και μελέτη της ροής του αίματος εντός αυτών.

Πρόκειται για μια μέθοδο απλή, γρήγορη, καθόλου επώδυνη και με υψηλό βαθμό διαγνωστικής επιτυχίας, η οποία γίνεται με υπερηχογράφους τελευταίας γενιάς. Η ελαστογραφία στηρίζεται στην αρχή σύμφωνα με την οποία ένας καλοήθης ιστός παρουσιάζει αυξημένη ελαστικότητα σε σχέση με ένα κακοήθη.

Μέσω της νέας αυτής μεθόδου, γίνονται ευκολότερα διακριτές οι καλοήθεις από τις κακοήθεις βλάβες, με αποτέλεσμα την εγκυρότερη διάγνωση καθώς και την μείωση του αριθμού των παρακεντήσεων:

Ήπαρ
Μαστών
Θυρεοειδούς αδένος

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας

  • Εξέταση υψηλής ευκρίνειας  για τη διάγνωση οστεοπενίας-οστεοπόρωσης.
  • Τα αποτελέσματα της εξέτασης δίνονται αυθημερόν

Κεφαλομετρική ακτινογραφία

  • Η Κεφαλομετρική είναι ειδική πλάγια Ακτινογραφία της κεφαλής που χρησιμοποιείται στον ορθοδοντικό και οδοντιατρικό τομέα.

Επίσης μπορεί να δώσει πληροφορίες και για άλλες  περιοχές  της κεφαλής όπως  στοματική κοιλότητα, ιγμόρεια, άνω και κάτω γνάθο.

  • Αποτελέσματα αυθημερόν με film & CD

Πανοραμική ακτινογραφία

  • Η πανοραμική  είναι μια  ακτινολογική εξέταση που αποτελεί βασικό διαγνωστικό «εργαλείο»  του οδοντιάτρου καθώς απεικονίζει τα σκληρά ανατομικά μόρια του κάτω μέρους του προσώπου όπως : το σύνολο των δοντιών, τους φρονιμίτες, το ιγμόρειο, την κροταφογναθική διάρθρωση και τα οστά των γνάθων.
  • Αποτελέσματα αυθημερόν με film & CD

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ